Consells d'una experta per combatre la inflor i les digestions pesades després dels excessos de Nadal

La doctora en Farmàcia Amil López detalla tècniques de masticació, combinació d'aliments i remeis naturals per millorar el benestar digestiu durant les festes.

Imatge genèrica d'aliments saludables i infusions digestives sobre una taula de fusta.

Imatge genèrica d'aliments saludables i infusions digestives sobre una taula de fusta.

La nutricionista i doctora en Farmàcia Amil López ofereix pautes pràctiques per alleujar la inflor abdominal i la retenció de líquids, símptomes habituals després dels àpats copiosos de les celebracions de desembre.

La doctora López subratlla que petits canvis en els hàbits alimentaris poden ser molt efectius. El primer consell fonamental és mastegar correctament els aliments, ja que menjar amb presses dificulta la digestió i augmenta la formació de gasos. Mastegar de manera conscient redueix l'esforç de l'estómac.
Un altre punt crucial és la combinació d'aliments. L'experta aconsella evitar barrejar diferents fècules (pa, pasta, arròs, patates o cereals) en un mateix àpat, i tampoc combinar-les amb aliments molt àcids com el vinagre o la salsa de tomàquet, ja que aquestes combinacions poden alentir la digestió i contribuir a la inflor.
També és important vigilar l'aire que s'ingereix de manera inconscient. Hàbits com mastegar xiclet, beure amb palleta o directament de l'ampolla, així com els refrescos amb gas o la nata muntada, incrementen la presència de gasos. L'estrès i l'ansietat, freqüents en aquestes dates, també hi contribueixen.

"Cuidar el cos no implica renunciar als plaers, sinó trobar l'equilibri per començar l'any amb més benestar i lleugeresa."

Amil López · Nutricionista i Doctora en Farmàcia
Pel que fa als remeis naturals, la farmacèutica destaca el carbó vegetal pel seu poder absorbent i diverses infusions com el dent de lleó, el fonoll, l'anís o la camamilla. Aquestes s'han de prendre entre hores per no interferir amb els sucs gàstrics.
Finalment, Amil López proposa una cura depurativa senzilla: prendre un brou depuratiu abans del sopar durant 15 dies, dues vegades a l'any. El brou es prepara bullint durant una hora ingredients com la ceba, la pastanaga, el porro, l'api, el nap i el llorer en dos litres d'aigua.
Comparteix: