El Govern distingeix 72 olis en els Premis Nacionals als Millors Olis d’Oliva Verge Extra

La segona edició del certamen, celebrada a les Borges Blanques, ha registrat un augment de participació, confirmant l'excel·lència del sector català.

Imatge d'una ampolla d'oli d'oliva verge extra de qualitat amb un fons de camp d'oliveres.

Imatge d'una ampolla d'oli d'oliva verge extra de qualitat amb un fons de camp d'oliveres.

El Govern de Catalunya ha reconegut 72 olis d'oliva verge extra, de grans i petits productors, en la segona edició dels Premis Nacionals celebrada a les Borges Blanques el desembre de 2025.

L'oli d'oliva, sovint anomenat or líquid, és un pilar de la cuina mediterrània. Aquests premis, que celebren la qualitat, la tradició i la innovació, han comptat amb la participació de 186 olis, 53 més que l'any anterior, una xifra que subratlla el prestigi creixent dels productes catalans.
Entre els grans productors, el jurat ha destacat cinc olis. Els guardonats han estat Elixir Despinyolada Bio i Elixir Bio, produïts per Cuadrat Valley, juntament amb tres olis de la gamma Janiroc de Pons Tradició: Koroneiki, Lecciana i Arbequina.
Pel que fa als petits productors, els reconeixements principals han anat a parar a cinc propostes que exemplifiquen models diversos de producció. Els premiats inclouen Salar d’Arbúcies, del Molí Salar d’Arbúcies; Coll de l’Alba Morruda, de Xavier Guilera; Arbor Sacris, de Miliunverd; Oli de Marges – Masia Can Calopa, del projecte L’Olivera, i Identitat Olive Oil Empeltre, d’Identitat Olive Oil.
Aquesta segona edició dels premis s'emmarca en la celebració del reconeixement de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia. Com a cloenda, el pròxim mes de febrer es publicarà la Segona Guia dels Millors Olis d’Oliva Verge Extra de Catalunya, una eina essencial per a la projecció comercial i restauració.
Comparteix: