La Fira De Prop de Preixana celebra la seva dotzena edició amb un balanç molt positiu

El certamen gastronòmic consolida la seva aposta per integrar productes de proximitat, esport i una àmplia programació cultural.

Imatge genèrica d'una fira de productes de proximitat, amb intercanvi de menjar artesanal entre venedors i clients.

Imatge genèrica d'una fira de productes de proximitat, amb intercanvi de menjar artesanal entre venedors i clients.

L'alcalde de Preixana, Jaume Pané, va tancar la dotzena edició de la fira gastronòmica De Prop amb satisfacció, destacant la participació de 25 expositors i la consolidació del nou format cultural.

El certamen, celebrat a Preixana, ha esdevingut un referent en la promoció del producte de quilòmetre zero a la comarca de l'Urgell. Jaume Pané va agrair la confiança dels expositors, molts dels quals repeteixen any rere any, i va subratllar la importància de les noves incorporacions.

"Estem molt contents per la participació d’uns vint-i-cinc expositors, als quals agraïm sincerament la seua confiança, ja que sense ells –que són el veritable cor de la fira– res no seria possible."

Jaume Pané · Alcalde de Preixana
Entre les novetats destacades hi va haver l'estrena del servei de càtering local Cal Treixiner, que va oferir un showcooking, i la presència de nous productors de la comarca. La fira va reforçar la seva identitat de proximitat amb la presentació de la màquina expenedora a granel KiloZero i el nou Torró de Pedra Seca de l'associació Leader de Ponent.
La nova aposta cultural, impulsada amb l'associació Paupaterres, va incloure un concert de les corals infantils Mestre Güell de Tàrrega i Nova Cervera, una actuació del cantautor Miquel del Roig i un taller de grafiti amb Tope. A més, es va celebrar la sisena edició de la cursa i caminada Entre Cabanes, que va exhaurir les 400 inscripcions.
La inauguració del certamen va anar a càrrec de la diputada socialista Judith Alcalà, acompanyada per l'alcalde Jaume Pané i la directora de la fira, Sandra Heras. Tots ells van coincidir a destacar la qualitat dels productes elaborats al territori i la necessitat de promocionar-los.
Comparteix: