El Soleràs tanca l'any de festes de l'oli nou amb una jornada gastronòmica

La cooperativa acull l'esmorzar popular, visites guiades i un tast d'olis dirigit per un expert del Panell Oficial de Catalunya.

Detall d'olives premsades o oli d'oliva verge extra acabat de produir en un molí.

Detall d'olives premsades o oli d'oliva verge extra acabat de produir en un molí.

La Festa de l'Oli Nou se celebra aquest diumenge, 14 de desembre, a la cooperativa del Soleràs, oferint esmorzar, visites al molí i un tast d'oli amb un expert.

L'esdeveniment, que té la cooperativa com a punt central, inclou un esmorzar popular i una visita guiada a les instal·lacions, conduïda pels propis moliners. El punt àlgid serà el tast d’olis, que anirà a càrrec de Josep Maria Preixens, membre del Panell de Tast Oficial de Catalunya.
Aquesta celebració arriba com l'última de l'any, després que el cap de setmana anterior tinguessin lloc les festes de l'oli a Castelldans, Cervià i l’Espluga Calba.
La propera gran cita del sector serà la Fira de l’Oli de les Borges Blanques, que se celebrarà el tercer cap de setmana de gener i que aplega elaboradors de les Garrigues i d’altres indrets. Precisament, la capital comarcal acull aquest dissabte la gala d’entrega dels Premis Nacionals dels Millors Olis Verge Extra, organitzats pel Departament d’Agricultura.
Cal recordar que a finals de novembre, la cooperativa del Soleràs ja va ser protagonista de la iniciativa Entre molins, on quatre molins de les Garrigues Altes es van convertir en restaurants efímers, acollint un dinar exclusiu elaborat, en el cas del Soleràs, per l’Arrosseria X No Rules.
Comparteix: