La Fundació Planes Corts ja té a punt el programa de la quarta edició del cicle de tallers 'Tastet d’oficis', que durant el 2026 inclourà 11 sessions formatives. Aquests tallers se centren en tres àrees principals: l’artesania agroalimentària, l’artesania d’arts i oficis, i professions que incorporen elements d’innovació, com la intel·ligència artificial. Els tallers es duran a terme a Estamariu i Bescaran, amb una periodicitat mensual.
La proposta vol facilitar eines per a la sobirania i per posar en valor la cultura, la natura i les possibilitats del territori.
Les sessions es presenten en format “píndola”, amb una durada d’entre un i dos dies, majoritàriament en cap de setmana. Els professors són professionals del Pirineu que utilitzen una metodologia pràctica basada en coneixements teòrics. El cicle començarà el dissabte 24 de gener amb el taller de "Fusteria" a càrrec de Josep Rafanell. Altres sessions destacades inclouen "Decoració d'objectes de llauna i fusta" amb Carmen Invernon (21 de febrer), i "Diverteix-te amb la IA" amb l'informàtic David Acuña (22 d'agost). L'escriptor Albert Villaró tancarà el cicle amb un tastet d' "Escriptura creativa".
L'oferta formativa també inclou "Crea una camisa al teu gust" (Mireia Mañes), feltre amb Carla Ruiter, "La Cuina del bosc" (Jana Peters i Valeria de Luca), "Bioconstrucció" (Lluïsa Silla), cianotípia (Gemma Pla), "Agricultura biodinàmica" (Joan Pagès) i un taller d'elaboració de sabons i xampús (Akarona). Els tallers tenen una cabuda limitada a unes 10 persones i un cost de 50 euros per persona, destinats íntegrament als instructors. Les inscripcions es poden formalitzar per correu electrònic o consultar la informació completa a la pàgina web de Cal Parramon.




